Γαστρονομικές εξερευνήσεις

Γαστρονομικές εξερευνήσεις & ανακάλυψη των τοπικών προϊόντων

H αληθινή εμπειρία της ελληνικής γαστρονομίας προσφέρει (offers ) την ομορφιά & την αληθινή γεύση της Μεσογείου (true Mediterranean flavor), ένα συναρπαστικό μείγμα γεύσεων, αρωμάτων  και πολιτισμών (an intriguing blend of tastes, flavors and cultures).  Όπως έχει συνδεθεί στενά με τη μακρά ιστορία της χώρας, η ελληνική κουζίνα συνδυάζει  αριστοτεχνικά, μια ποικιλία επιρροών και παραδοσιακές τεχνικές μαγειρικής από την αρχαία Ελλάδα, την Ιταλία & τα Βαλκάνια, με τις σύγχρονες αντιλήψεις.

Γνήσια συστατικά και αμέτρητοι γλυκύτατοι συνδυασμοί κάνουν την Ελληνική κουζίνα, μοναδική σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο γιατί είναι γευστική αλλά γιατί είναι και  πολύ υγιεινή, σύμφωνα με τις συστάσεις των περισσότερων  κορυφαίων  διαιτολόγων.

 

Ο ταξιδιώτης στην Δυτική Ελλάδα, θα μπορέσει να  ανακαλύψει  συνταγές που προκαλούν τις αισθήσεις (recipes that provoke the senses). Γεμάτη αλλαγές και ευχάριστες εκπλήξεις, η τοπική κουζίνα (γαστρονομία) ικανοποιεί & τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Μέσα στην μοναδικότητα, τη γαλήνη, τη μαγεία και την πολυπλοκότητα του τόπου, θα μπορέσει να  ανακαλύψει το καλό φαγητό που παρασκευάζεται μόνο με την καλύτερη ποιότητα παρθένου ελαιολάδου, τη μεγάλη ποικιλία των τοπικών βιολογικών προϊόντων και το μοναδικό φυσικό θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου, που του προσδίδει μία λεπτή γεύση της ελληνικής θάλασσας, του ήλιου και του ανέμου της Μεσογείου.

Καταξιωμένοι Έλληνες σεφ, ενώνουν τις μαγειρικές τους εμπειρίες και γεύσεις, με τις συνταγές της μητέρας & της γιαγιάς των οικοδεσποτών, προκειμένου να σας μυήσουν στα μυστικά αυθεντικών & μοναδικών μαγειρικών απολαύσεων, στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής μαγειρικής.

Ζήστε μαζί μας τις ομορφιές του παραδοσιακού τρόπου ζωής στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε διασκεδαστικά μαθήματα μαγειρικής και απολαμβάνοντας  χαλαρωτικές εκδρομές, που θα σας δώσουν την ευκαιρία να απολαύσετε τα μεθυστικά κρασιά & τα  ιδιαίτερα τυριά της περιοχής, να δοκιμάσετε τις μοναδικά νόστιμες ελιές & μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα γευστικότατα και αρωματικά φρούτα και λαχανικά, να γευθείτε τα νοστιμότατα υγιεινά βιολογικά κρέατα και πουλερικά και τα φρεσκότατα ψάρια.

Να χαρείτε μια μπουκιά από το φημισμένο & μοναδικό στον κόσμο αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ίσως την γευστικότερη ελληνική λιχουδιά.  Μα η κύρια πρόκληση για τον επισκέπτη, πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι να ανακαλύψει τα μυστικά & τις ξεχωριστές & ιδιαίτερες γεύσεις των παραδοσιακών ορεκτικών (“μεζέδων”), από τα ψαρικά της Λιμνοθάλασσας, που παρασκευάζονται με συνταγές που μεταφέρονται προφορικά από γενιά σε γενιά.

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες που συμπληρώνονται αρμονικά, με τα αρώματα των τοπικών βιολογικών κρασιών & ούζου, σε μια ατμόσφαιρα μοναδική και ρομαντική.


  

 

Bookmark and Share